Voordelen Freelancer inhuren

5 redenen om een freelancer in te huren

Wat zijn de voordelen van een freelancer of ZZP'er ten opzichte van een webdesign- of marketingbureau? Lees het in dit blog!
Leestijd 2 minuten -  
Artikel gepubiceerd op: 19 oktober 2020

De 5 voordelen:

  1. Persoonlijk
  2. Flexibel
  3. Mindset / motivatie
  4. Relatief lage kosten
  5. Kennis

1. Persoonlijk

De meeste klanten komen naar mij toe omdat ze iemand zoeken die met hen meedenkt en flexibel is met tijd. Het voordeel van een freelancer is dat je direct contact hebt met iemand die je graag verder helpt. Een Freelancer, zoals ik, is meer betrokken bij je bedrijf. Doordat je samen werkt leer ik je bedrijf goed kennen. Hierdoor kan je goed met mij sparren. De Freelancer denkt met je mee! Bovendien is het prettig als je steeds met dezelfde persoon te maken hebt. Hiermee wil ik overigens niet zeggen dat een marketing- of webdesignbureau nooit geschikt voor je zal zijn. Als freelancer geef ik aan wanneer ik je niet verder kan helpen en zal ik ook een suggestie doen waar je wel terecht kunt.

2. Flexibel

Een freelancer is baas over zijn eigen tijd. Dat betekent dat een freelancer vaak ook buiten de gewone kantoortijden bereikbaar is. Heb je een probleem met je website? Stuur een WhatsAppje of geef een belletje en je krijgt snel antwoord op je vraag. Bekijk het eens zo: jullie zijn beiden ondernemers en jullie helpen elkaar graag.

3. Mindset / motivatie

Een freelancer is een ondernemer en is pro-actief en initiatiefrijk ingesteld.Hij heeft deze keuze bewust gemaakt om andere bedrijven/ondernemers te ondersteunen of verder te helpen. De motivatie is dan ook hoog. Uiteraard horen daar rekeningen bij, maar hij doet wat hij leuk vindt en dat is jouw onderneming verder helpen!.

4. Relatief lage kosten

Een freelancer werkt voor zichzelf en heeft alleen kosten voor zichzelf, voor verzekeringen en pensioenopbouw. Dat maakt dat hij lagere kosten heeft dan een bedrijf met personeel en kantoorruimte. Je kan een freelancer niet inhuren voor het loon van een vakkenvuller, maar het voordeel is dat een freelancer niet bij jou in dienst is. Dat bespaart je weer kosten en risico's.

5. Kennis

Een freelancer werkt met veel verschillende klanten en ook in verschillende branches. Daardoor doet hij/zij veel ervaring op. En dat kan hij/zij weer goed gebruiken voor jouw onderneming. Bovendien is hij/zij zelf ook een onderneming gestart en dat brengt ook weer extra kennis mee.

Nadelen freelancer?

Er zijn ook nadelen aan het inhuren van een zelfstandige. Wat als diegene ineens van baan verandert, emigreert of het te druk heeft? Vraag gerust wat zijn/haar plannen zijn en of er andere freelancers zijn waar jij op kan terugvallen. Zorg ook dat je goede afspraken maakt voordat je in zee gaat met iemand. Vraag desnoods eerst om een proef ontwerp of marketing analyse om de kennis van een freelancer te testen.

Freelancer inhuren

Wil je mij inhuren als freelance webdesigner of SEO specialist? Neem hieronder contact met mij op en ik help je graag verder!

Deel artikel via: 

Artikel door Pieter Heikoop 

Een enthousiaste ondernemer die het leuk vindt om andere ondernemers en bedrijven te helpen in de online (marketing) wereld. Door het maken van frisse en moderne websites wil ik bedrijven beter presenteren en positioneren in de markt.

Maatwerk, veilig & snel

Offerte op basis van je budget? Geeft je budget en wensen door.
Toestemming
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Webdesign Bureau in Voorburg
Goed ontworpen websites gemaakt in krachtige code

Bedrijf

Prijzen

Menu

Links

Contact

Stuur een bericht via WhatsApp, de chat of bel direct.
Copyright © 2022 Heikoop Webdesign
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram