Responsive website

responsive website Blog Heikoop Webdesign Voorbrug

Wat is een responsive website?

Mobiel gebruik

In 2018 bezocht wereldwijd 52 procent het web met hun mobiel (bron: Statista). Zeer waarschijnlijk lees je dit artikel nu ook op je mobiel. Het is dus belangrijk om je website aan te passen aan mobiele gebruikers.

Wat houdt responsive in?

Responsive houd in dat de website zich automatisch aanpast aan het schermformaat van de gebruiker. Deze techniek wordt veel gebruikt bij website makers en zorgt ervoor dat je niet een apparte website moet hebben voor mobiel en alle content makkelijk op 1 plek kan aanpassen. 

Waarmee moet je rekening houden?

Als je een responsive website hebt ziet de content er op mobiel niet altijd meteen mooier uit. Test dus altijd of je afbeeldingen of teksten wel mooi worden op mobiel. Soms plaats ik een totaal andere afbeeling op mobiel omdat de originele afbeelding te groot is. Kijk maar naar het plaatje hierboven. Op de grote schermen zie je mijn logo groot afgebeeld, maar op mobiel krijg je een icoontje te zien.

Een ander voorbeeld is van een klant waar ik het design van de website had gemaakt, maar de klant graag de content zelf toevoegde. Het resultaat waren mooie banners met teksten op een laptop, maar op mobiel banners met mega kleine lettertjes en afbeeldingen die over teksten heen gingen. Na wat aanpassingen was dit snel opgelost, maar als je hier niet rekening mee houdt mis je al 52 procent van je bezoekers.

Wat nu?

Heb je een website die niet responsive is, waar de teksten over je afbeeldingen lopen of zijn je afbeeldingen breder dan je telefoon? Vraag een vrijblijvend gesprek aan, zodat we dit snel kunnen oplossen!

 

 

Contact of bekijk mijn  diensten