Website snelheid

Website snelheid verbeteren

Een trage website zorgt voor veel frustratie bij bezoekers. Google geeft daarom ook voorrang op basis van snelheid. Het is daarom belangrijk om een snelle website te hebben. Wij specialeren ons in het maken van snelle websites. Een 100 pagespeed score is niet perse het doel, maar wel is van belang dat je beter presteert dan je concurrenten.

Hoe meet ik de snelheid van mijn website?

Met diverse tools kan je de snelheid van je website meten. Google Chrome heeft tegenwoordig standaard een tool van lighthouse in de 'inspecteer' modus. Dit is wel voor de advanced users. Onderstaande tools zijn makkelijk te gebruiken:

Plak jouw website URL in een van de tools en je krijgt een overzicht wat je kan verbeteren op je website. GTmetrix is een uitgebreide tool waar je ziet wat allemaal wordt geladen op je website. De truc is om te kijken wat niet geladen hoeft te worden en dit uit te schakelen. Wij helpen je hier graag bij.

Waarom is mijn website zo traag?

Dit kan door heel veel factoren worden veroorzaakt. Meestal ligt dit aan het thema of de plugins die je gebruikt op je WordPress website. Een thema wordt vaak geladen met veel onnodige elementen. Sliders veroorzaken 9/10 keer ook problemen. Ze worden vaak op de hele website geladen terwijl de slider alleen op de homepage zichtbaar is.

Afbeeldingen zijn vrijwel altijd de nummer 1 oorzaak van een langzame website. Zorg dat je afbeeldingen eerst verkleint voordat je ze upload op je website.

Hoe verbeter ik dan mijn website snelheid score?

Begin met het begrijpen van je website en de tools waarmee je werkt. Hieronder een aantal tips:

  • Neem de juiste hosting
  • Neem een CDN
  • Activeer cache op je website
  • Verklein afbeeldingen tot 1000 pixels breed
  • Verklein afbeelding bestand tot onder 100kb
  • Laad elementen zoals een slider niet over de hele site

Kom je er niet uit? Neem gerust contact met ons op en wij helpen je verder.

Deel deze pagina via: 

Maatwerk, veilig & snel

Offerte op basis van je budget? Geeft je budget en wensen door.
Toestemming
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Webdesign Bureau in Voorburg
Goed ontworpen websites gemaakt in krachtige code

Bedrijf

Prijzen

Menu

Links

Contact

Stuur een bericht via WhatsApp, de chat of bel direct.
Copyright © 2022 Heikoop Webdesign
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram