Logo Heikoop Webdesign
Webdesign Bureau in Voorburg

<Website analyse>

SEO check

Is je website goed vindbaar in zoekmachines? Door een grondige (SEO) website analyse krijg je meer inzicht in de resultaten en de positie van je website in zoekmachines zoals Google en Bing. Dit is de basis van een traject. Hier kijk ik of je website technisch goed is, een goede structuur heeft en of je content wordt gevonden in zoekmachines.

Wat is SEO eigenlijk?

SEO staat voor 'search engine optimization' ofwel zoekmachineoptimalisatie. Zoekmachines zoals Google geeft elke pagina van je website een bepaalde positie in de zoekresultaten. Door de richtlijnen van Google te volgen en door het maken van content gericht op je doelgroep krijg je een bepaalde positie in Google. De resultaten kan je meten met diverse SEO tools. Om SEO verder te begrijpen verdelen we SEO in drie belangrijke pijlers:

  • Content
  • Techniek
  • Autoriteit

Door een analyse te doen van deze pijlers achterhalen we hoe je scoort op het gebied van SEO. Er moet altijd een goede verdeling tussen deze drie pijlers zijn. Je kan bijvoorbeeld je hele website technisch op orde hebben, maar als je geen content op je website hebt zal je niet worden weergegeven in zoekmachines zoals Google. Door deze analyse krijg je inzicht in wat je goed doet op je website, maar ook wat er nog beter kan. Wanneer je bij mij een SEO pakket afneemt gaan we samen aan de slag om deze punten te verbeteren. Hieronder leg ik je uit wat content, techniek en autoriteit inhoudt.

Content

Zoekmachines 'crawlen' of dagelijks miljoenen websites en geven elke pagina een positie in haar zoekresulaten. Wanneer je je kennis deelt op je website plaatst een zoekmachine jou pagina dus ergens in de zoekresultaten. Het liefst wil je bovenaan op plek nummer 1 staan. Maar hoe doe je dat? Eigenlijk is het heel simpel. Je moet het antwoord op de zoekvraag van je doelgroep beantwoorden. Door de juiste content te schrijven en daardoor de vraag te beantwoorden van je doelgroep zal je al snel bovenaan komen. Helaas is er veel concurrentie in zoekmachines, waardoor veel mensen dit als een onmogelijke opgaven zien. Toch is er met de juiste aanpak veel te bereiken! Doormiddel van een SEO scan van je website kijken we of je de vraag beantwoord van je doelgroep en of je teksten goed leesbaar zijn voor zoekmachines en gebruikers.

Techniek

Voor techniek kijk ik of je website zichtbaar is voor zoekmachines. Het komt vaak voor dat elementen op een website niet leesbaar zijn voor zoekmachines of dat de structuur van de website niet klopt. Hierdoor wordt het moeilijker om de website goed op te nemen in de zoekresultaten. Na een grondige analyse geef ik een advies wat er veranderd moet worden. Wanneer je voor een maandelijks pakket hebt gekozen dan gaan we meteen aan de slag om je website te verbeteren.

Autoriteit

Autoriteit is een van de pijlers van SEO. Door het verkrijgen van links van andere (waardevolle) websites stijgt de autoreit. Wees er echter wel voorzichtig mee. Er zijn marketing bureaus die het grijze gebied op zoeken. Door de verkeerde/verbode aanpak kan Google je een penalty geven. Zorg er dus altijd voor dat je met een betrouwbaar marketing bureau in zee gaat. Hierin kan ik advies geven en doormiddel van een marketing plan zetten we de eerste stappen in de autoriteit van jouw website.

Neem contact op voor een kennismakingsgesprek en ik help je graag verder!

Deel deze dienst via: 

Offerte aanvragen

Geef je budget door en ontvang een offerte op maat.
Copyright © 2020 Heikoop Webdesign
picturebookchart-barsarrow-rightlayers