Responsive website

Mobiel gebruik

In 2018 bezocht wereldwijd 52 procent het web met hun mobiel (bron: Statista). Zeer waarschijnlijk lees je dit artikel nu ook op je mobiel. Het is dus belangrijk om je website aan te passen aan mobiele gebruikers.
Leestijd 1 minuut -  
Artikel gepubiceerd op: 15 april 2019

Wat houdt responsive in?

Responsive houd in dat de website zich automatisch aanpast aan het schermformaat van de gebruiker. Deze techniek wordt veel gebruikt bij website makers en zorgt ervoor dat je niet een apparte website moet hebben voor mobiel en alle content makkelijk op 1 plek kan aanpassen. 

Waarmee moet je rekening houden?

Als je een responsive website hebt ziet de content er op mobiel niet altijd meteen mooier uit. Test dus altijd of je afbeeldingen of teksten wel mooi worden op mobiel. Soms plaats ik een totaal andere afbeeling op mobiel omdat de originele afbeelding te groot is. Kijk maar naar het plaatje hierboven. Op de grote schermen zie je mijn logo groot afgebeeld, maar op mobiel krijg je een icoontje te zien.

Een ander voorbeeld is van een klant waar ik het design van de website had gemaakt, maar de klant graag de content zelf toevoegde. Het resultaat waren mooie banners met teksten op een laptop, maar op mobiel banners met mega kleine lettertjes en afbeeldingen die over teksten heen gingen. Na wat aanpassingen was dit snel opgelost, maar als je hier niet rekening mee houdt mis je al 52 procent van je bezoekers.

Wat nu?

Heb je een website die niet responsive is, waar de teksten over je afbeeldingen lopen of zijn je afbeeldingen breder dan je telefoon? Vraag een vrijblijvend gesprek aan, zodat we dit snel kunnen oplossen!

Deel artikel via: 

Artikel door Pieter Heikoop 

Een enthousiaste ondernemer die het leuk vindt om andere ondernemers en bedrijven te helpen in de online (marketing) wereld. Door het maken van frisse en moderne websites wil ik bedrijven beter presenteren en positioneren in de markt.

Maatwerk, veilig & snel

Offerte op basis van je budget? Geeft je budget en wensen door.
Toestemming
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Webdesign Bureau in Voorburg
Goed ontworpen websites gemaakt in krachtige code

Bedrijf

Prijzen

Menu

Links

Contact

Stuur een bericht via WhatsApp, de chat of bel direct.
Copyright © 2022 Heikoop Webdesign
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram