404 pagina

Wat is een 404 pagina?

Je komt het soms wel tegen: een 404 pagina. Vaak komt dit door een link die niet meer bestaat, maar die nog wel in Zoekmachines zoals Google voorkomt. Wanneer je op de pagina terecht komt krijg je een 404 error. 
Leestijd 2 minuten -  
Artikel gepubiceerd op: 25 maart 2019

Hoe kan je het voorkomen?

Binnen je Google search console kan je de 404 errors achterhalen en herstellen. Soms is het een kwestie van een type fout in een url of is een pagina uitgezet en kan je deze weer uploaden.

Waarom is een 404 pagina belangrijk?

Wanneer een bezoeker op je site komt via Google is diegene naar iets opzoek. Als je klant dan niet op de pagina uitkomt waar die naar opzoek is, zal hij/zei al snel je website verlaten. Het is dus belangrijk dat je de Google search console goed in de gaten houdt. Daarnaast is een mooie en overzichtelijke 404 pagina erg belangrijk. Hier liggen namelijk kansen om je nieuwe klanten op je website te houden.

Maak duidelijke knoppen naar je belangrijkste pagina's en voeg er een zoekbalk aan toe zodat je klant kan zoeken waar die naar opzoek is. Het is natuurlijk niet leuk om op een 404 pagina te komen, zorg dan ook voor een mooie of grappige 404 pagina waar de klant van onder de indruk zal zijn.

Voorbeelden van 404

Er zijn genoeg voorbeelden van goede en minder goede 404 pagina's. Typ maar bij je favourite website iets achter de url wat niet bestaat. Bijvoorbeeld: "https://coolblue.nl/heikoopwebdesign-404"

Je ziet hier een goed voorbeeld van een goede 404 pagina. Bovenin een zoekbalk en linkjes naar verschillende categorieën. In het midden een grappig plaatje en de optie om naar de homepagina te gaan. Daaronder nog contact gegevens. Genoeg opties voor de klant om op de site te blijven dus. 

Mijn 404 pagina. 

Door mijn foto maak ik de pagina persoonlijker en daaronder zijn genoeg en duidelijke "call-to-actions" om mijn bezoekers een goede gebruikerservaring te bieden.

Wil je ook een duidelijke en overzichtelijke website? Neem gerust contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek.

 

Deel artikel via: 

Artikel door Pieter Heikoop 

Een enthousiaste ondernemer die het leuk vindt om andere ondernemers en bedrijven te helpen in de online (marketing) wereld. Door het maken van frisse en moderne websites wil ik bedrijven beter presenteren en positioneren in de markt.

Maatwerk, veilig & snel

Offerte op basis van je budget? Geeft je budget en wensen door.
Toestemming
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Webdesign Bureau in Voorburg
Goed ontworpen websites gemaakt in krachtige code

Bedrijf

Prijzen

Menu

Links

Contact

Stuur een bericht via WhatsApp, de chat of bel direct.
Copyright © 2021 Heikoop Webdesign
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram